Kredieten & geldzaken

Onafhankelijk advies

Aangepast zoeken


  Persoonlijke lening
  Financiering
  Hypotheek
  Centralisatie
  Kredietkaarten
  Zwarte lijst

Partners:
Cofidis
Auxifina
Citibank

HYPOTHEEKLENING OF WOONKREDIET

Snel en discreet krediet online  
Alles over uw woonkrediet
Hoewel de meeste mensen wel ongeveer een beeld hebben van wat een hypotheek is, zou deze site toch niet compleet zijn als we niet even kort op deze vraag in zouden gaan.

Een hypotheek is een geldlening met een onroerend goed (meestal: een huis) als onderpand.De persoon die het geld van de lening ontvangt, heet officieel de hypotheekgever, en de partij die de lening verstrekt, is de hypotheeknemer. (Je hoort echter ook wel zeggen: “Ik neem een hypotheek op mijn huis” waar de spreker eigenlijk bedoelt: “Ik geef een hypotheek”.)

Een huis is een waardevast object dat naar verwachting in de loop der jaren alleen maar in waarde zal toenemen.
Anders dan bij leningen waar geen onderpand tegenover staat, zal een geldverstrekker graag zaken met u doen als u een hypotheek voor uw woning nodig hebt.
Hou dit in gedachten als u een gesprek aangaat met een bemiddelaar in hypotheken of met een bank.
Als uw inkomen in redelijke verhouding staat tot de gewenste lening, kunt u heel veel eisen stellen aan de geldverstrekker. Het is bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk om allerlei dure levensverzekeringen aan de hypotheek te koppelen!
Soorten hypotheken, voor- en nadelen
Hoewel het principe van de hypotheek dus heel eenvoudig is, zijn er verschillende hypotheeksoorten die allemaal hun eigen kenmerken en hun voor- en nadelen hebben.
Uw precieze persoonlijke omstandigheden spelen een grote rol bij het kiezen van de voor u beste hypotheek, net als de fiscale aspecten van de lening. Het zijn deze details die er voor zorgen dat het afsluiten van de juiste hypotheek toch veel specialistische kennis vereist.
Daarom is het van belang om in zee te gaan met een deskundige en integere hypotheek-adviseur die geen foefjes gebruikt om u een dure hypotheek aan te smeren en zo vooral de eigen zakken te vullen…